Charbel Gabro

Integrera Flera – där flera världar möts

Föreläsning

Charbel Gabros föreläsningar vänder sig både till nyanlända och etablerade som vill ha verktyg för ett bättre bemöta i det nya mångkulturella Sverige. Syftet med föreläsningen är att öka förståelsen för kulturella skillnader, vikten av ett bra bemötande och hur vi kan skapa en inkluderande och öppen kultur för alla. Charbel syftar till att öka förståelsen kring mottagandet och bemötandet av människor på flykt men även om de normer och värderingar som råder i Sverige. #Flykt - Flyktingvågen de senaste åren har ställt många verksamheter inför stora utmaningar - men också utmärkta möjligheter. Många nyanlända må i dag ha etablerat sig i sina kommuner men ännu saknas viktiga delar i vardagen för ett integrerat och väl fungerat liv. Hur stöttar vi dem nyanlända till att vilja fortsätta leva och inte bara överleva i Sverige? Vad behöver en etablerad svensk tänka på i mötet med en nyanländ?

Om Charbel

Om Syrien är hans födelseland och Sverige hans uppväxtland – vilket är då hans hemland?  Charbel Gabros, ”integrationisten” kommer från en en tung uppväxt där drömmar och mål inte var i sikte, lyckades inte i skolan och levde destruktivt med självmordstankar. 

Idag är Charbel en inspiratör där många känner igen sig, och på så sätt bidrar han till att förändra livet för andra. Fotboll har spelat fotboll på elit nivå samt starta fotbollsklubbar runt om i Sverige. Han har arbetat med ungdomar i över ett decennium och har även gjort välgörenhetsresor till bland annat den grekiska ön Lesbos. 

Sagt om Charbel Gabro

Föreläsaren är mästerlig på att skapa delaktighet. Vi är nära till gråt och till skratt, om vartannat.

Lennart Paulsson, P&P Meetings, ledamot i Svenska Eventakademin

Fantastisk föreläsning!!! Du anar inte hur mkt du berört och satt tankarna i rullning.

Jenny Jernström— Fritidsledare

Tack för en supergrym föreläsning här i Jönköping. Filmen du visade va riktigt tung. Tror alla fick en tankeställare så tyst som det blev i lokalen efter filmen. Fortsätt ditt goda jobb med att inspirera och lära. Tack!

Ivana Makdissi – Förskollärare

Stäng meny