Ergin Özdemir

Röda matten eller röda kortet för olikheter

Föreläsning

Är det röda mattan eller röda kortet man söker sitt första jobb i Sverige när man är annorlunda. Olikheter är ett konkurrensmedel för företag och organisationer när ledarskapet är inkluderande. I Sverige finns det många med färdigheter och förmågor som kan tillföra nytta när vi väljer att se deras olikheter som tillgångar. Stora företag som Microsoft har börjat anställda folk med autism och andra stora företag som Oracle och SAP har också börjat göra det. Det finns massiv forskning som visar att företag som är inkluderande skaffar sig konkurrensfördelar och är lönsammare jämfört med sina konkurrenter. Heterogena team presterar bättre än homogena team när ledarskapet se deras olikheter som tillgångar. Hur ska företagen göra för att attrahera de färdigheter, förmågor och superkrafter som finns bland de som är annorlunda.

Om Ergin

Ergin är socialentreprenör och föreläsare med huvudämne olikheter och Inkluderande ledarskap. Hans livsmission är att synliggöra att olikheter lönar sig och leder tillväxt när ledarskapet är inkluderande. Han är utbildad oljeingenjör i Turkiet men har också arbetat som reseledare, hotellchef och entreprenör i resebranschen. 

Ergin kom till Sverige som kärleksimmigrant 1993. I jakten på sitt första jobb fick han beskedet av Arbetsförmedlingen i Södertälje; ”du har inte en chans att få jobb. Åk tillbaka”. I Sverige utbildade han sig till IT tekniker och avancerade snabbt till ledarbefattningar.

Boka Ergin Özdemir

070 30 29 898
me@ergin.se
http://ergin.se

Eller genom din lokala talarförmedling

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!

Stäng meny