SaraClaes Schmidt

Från Man till Människa!

Föreläsning

Välkommen till en underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning om de normer och värderingar som styr vårt liv och hindrar oss från att tänka logiskt. En måbra-föreläsning som bygger på fakta och fiktion, humor och allvar, filmer, bilder och texter med det primära syftet är att uppdatera och bredda sättet att tänka, och inspirera åhöraren att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. Vi är över 7,5 miljarder människor på jorden och alla är olika – varför blir vi då förvånade för att människor är olika? Vem programmerar din hjärna? Vem bestämmer vad du ska tycka och hur du ska tänka? När blev det bättre förr? De flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det tillåter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra vårt liv. Där alla tänker lika blir inte mycket tänkt!

Om SaraClaes

Jag är inspiratör, estradör, entreprenör och före detta marknadschef. Det blev en väldig uppståndelse i media när jag blev offentlig med min transidentitet 2003.
Jag föreläser alltid som ”Sara Lund”. Dels för att jag är transperson, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. Jag använder standup-tekniken som pedagogisk metod.

2011 mottog jag ”Stora Talarpriset” och 2012 kom boken ”Från Man till Människa”. Sedan 2013 bloggar jag för tidningen Allas.
Föreläsningen funkar bra för alla åldrar och kräver ingen förkunskap.
För skolungdomar erbjuder jag studiedagen ”Sara i Skolan”.

Sagt om SaraClaes Schmidt

Vill man jobba med, och utveckla värden som mångfald, jämställdhet och medmänsklighet på sin arbetsplats, eller bara bli bättre på livet, så är en sittning med SaraClaes en smärre nödvändighet. Jag är avundsjuk på alla som ännu inte förlorat sin SaraClaes-oskuld – och det är bara för att få uppleva själva förälskeögonblicket! SaraClaes tar bokstavligen sin publik som gisslan och berör som få. Ett regn av förlösande skratt och nya, viktiga insikter avlöser varandra och ändå vill man bara ha mer. Och kanske bäst av allt – man grips av en oemotståndlig lust att ta övriga åhörare i handen och springa ut och förändra världen!

Sofi Lillemor Johansson Marknads- och kommunikationsansvarig på Medborgarskolan Väst.

Claes Schmidt/Sara Lund använder inte pekpinnar och politiskt korrekta fraser i sin propaganda för mångfald, tolerans och öppenhet. Han håller istället upp en skrattspegel som får oss att se det absurda i vad som betraktas som normalt. Genom mer eller mindre provokativa skämt blottlägger han våra fördomar om människor med olika etnisk bakgrund, olika sexuella läggningar, olika funktionsvariationer och andra avvikelser från det som betraktas som norm. Det enda som är säkert när det gäller fördomar, enligt Claes Schmidt/Sara Lund, är att vi alla har dem.

Ulf Persson, NSD

Boka SaraClaes Schmidt

0707 41 40 95
info@saralund.se
saralund.se

Eller genom din vanliga talarförmedling

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!

Stäng meny